top of page

Wandelen is wel degelijk sport en je valt er ook echt van af


Wandelen is niet alleen bijzonder populair, het is ook de perfecte sport om je conditie en gewicht op peil te houden. Wie stevig doorwandelt kan er op termijn zelfs meer calorieën mee verbranden dan met joggen.

Is het omdat we vaker op citytrip gaan, omdat we meer dan ooit op zoek zijn naar rust of omdat echt iedereen het overal kan, maar wandelen heeft zijn stoffig imago ondertussen helemaal afgegooid en is populairder dan ooit. Meer nog, het is de populairste sport in ons land en stappentellers verkopen tegenwoordig als zoete broodjes.


Wandelen is wel degelijk sport, zeker als je het goed aanpakt. De kans op blessures is minder dan bij joggen en je verbrandt er toch wel een pak calorieën mee. Wie stevig doorwandelt - aan zo'n 6km/u - verbrandt 450 kcal per uur. Dat komt aardig in de buurt van joggen, waarbij je zo'n 650 kcal verbrandt. Bovendien kan je wandelen veel langer volhouden. Twee uur wandelen is niet onrealistisch, twee uur joggen is voor heel veel van ons dan wel weer onhaalbaar zonder veel te trainen. Wandelen is goed voor lichaam en geest en de perfecte sport (ja, sport!) om je conditie en gewicht op peil te houden. Stapschoenen aan en genieten maar van dat heerlijke winterzonnetje!

#wandelen #gezond #sport #afvallen

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page