top of page

Hop naar buiten.


Wij van Pippinhikes wisten dit natuurlijk allang. Maar ook uit wetenschappelijke onderzoeken is wederom gebleken: `Buiten spelen` is goed voor lichaam en geest. Je voelt je sowieso altijd beter als je buiten een ommetje hebt gemaakt. En als je de kans hebt, zoek de natuur op! Blijkt uit het volgend artikel wat we tegen kwamen in psychologie magazine.

En zeg nou zelf, hoe makkelijk is het eigenlijk om je schoen en jas aan te trekken, en naar buiten te gaan?

Ook al is het buiten koud, recent onderzoek geeft weer nieuwe redenen om je gevoerde laarzen aan te trekken en de natuur in te gaan.

Natuurwandelingen blijken…


De tijd te vertragen,

Een wandelingetje van 10 minuten in het bos leek voor proefpersonen duidelijk langer te duren dan een even lang ommetje in bebouwd gebied.

Je humeur te verbeteren,

De natuurwandelaars uit het onderzoek hadden na afloop een aanmerkelijk beter humeur dan degenen die tussen de gebouwen hadden gewandeld.

Stress te verlagen,

Beide wandelroutes werkten stress verlagend, maar de natuurlijke route bleek in dat opzicht nog een stuk effectiever.

Je aandacht en concentratievermogen te herstellen Wolken die voorbijdrijven, blaadjes die ruisen in de wind, dat soort natuurprocessen grijpt onbewust de aandacht. Door je daaraan over te geven, kun je je vervolgens weer beter concentreren op die lastige presentatie of ingewikkelde groepsmail, zo blijkt uit een ander Amerikaans onderzoek.

Bron: psychologie magazine

#gezond #Buiten

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page