top of page

Onze eerste wandelvakantie


Wat is er nu zo fijn aan een wandelvakantie? Bij Kim en mij is het eigenlijk begonnen toen we op een rondreis met de auto door Schotland heen reden. We waren altijd al aan het wandelen tijdens onze vakanties maar eigenlijk altijd een beetje per ongeluk en zonder dat we echt ergens heen liepen.

Maar toen we met de auto in Schotland waren zaten we op een avond in Crianlarich, een plaatsje vlak aan de West Highland way heerlijk te eten in een lokale pub. We waren de enige in de pub samen met een grote zwarte hond die heerlijk aan het slapen was op de grond bij onze voeten. Op de muur was de hele route van de West Highland Way geschilderd en waren we hierdoor zeer gefascineerd terwijl we nog een sigaret opstaken..

Een paar jaar later hadden we besloten om te stoppen met roken en dachten we terug aan de West Highland Way. Wat zou het gaaf zijn om deze nu te gaan lopen. En zo gezegd zo gedaan. Een half jaar later was alles gepland en stapten we op het vliegtuig terug naar Schotland. Echt geoefend hadden we niet, een paar keer met een licht gevulde tas voor 15 km maar vol goede moed startte we aan de tocht.

In Milngavie, het startpunt van de WestHighland Way, hadden we een B&B geboekt en na een heerlijk Schots ontbijt gingen we met een rugzak vol met onnodige dingen (18 kilo) naar het startpunt van de tocht. De hemel opende zich spontaan voor ons, het viel met bakken uit de lucht.

De eerste dag verliep traag. Veel afstellen van de rugzak, veters toch weer net wat strakker of losser. Jas aan, jas uit. We hebben veel geleerd van die eerste dag. Na 19 kilometer kwamen we aan bij onze eerste campsite. Vlug ons tentje opzetten, eten en slapen. We waren bekaf.


De volgende dag met vermoeide beentjes aan de volgende etappe begonnen maar met elke stap werd onze benen en ons hoofd lichter. prachtige uitzichten, watervallen, Schotse Hooglanders, glens (valleien), lochs (meren) en met elke stap die we zetten genoten we meer en meer.

In negen dagen kwamen we aan bij Fort William. We merkten dat het elke dag makkelijker werd om te wandelen. Je lichaam past zich verrassend snel aan. Wat een heerlijke tocht was het. zelfs een kleur opgelopen door de vele zonnige dagen. Terug thuis hebben we onze rugzak leeg gemaakt en een lijst gemaakt met spullen die we volgende keer wel en niet mee hoeven te nemen en gelijk welke spullen we echt moeten gaan vervangen voor lichtere varianten. Hierover later meer.

Na de West Highland way in 2010 waren we pas echt verknocht aan het hiken en volgde al snel de volgende trip.

#wandelvakantie #westhighlandway #milngavie #fortwilliam #eerstewandelvakantie

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page